UPM Forest Life
UPM Forest Life
Polku
Elämän lähdeKasvua huomiseenSopeutumista muutoksiinPäättymätön kiertokulku
KarttaHakemisto
fi
EnglishSuomi
Polulle

Punarinta

ERITHACUS RUBECULA

Vieritä sivua lukeaksesi lisää

Punarinta

ERITHACUS RUBECULA

linnut

Punarinta on melko pullea, päältä ruskea pikkulintu, jonka posket, otsa ja rinta ovat oranssit. Ravinnokseen laji syö pääosin hyönteisiä.

Punarinta suosii elinympäristönään hieman kosteita, kuusivaltaisia metsiä. Punarinta pesii suuressa osassa Eurooppaa ja lisäksi Pohjois-Afrikassa ja Länsi-Aasiassa. Suomessa pesivät yksilöt talvehtivat pääasiassa Välimeren maissa. Punarinnan pesä sijaitsee maassa suojaisassa paikassa, kuten puun juurakossa tai kannonkolossa.

Kantojen jättämisestä hakkuuaukoille on punarinnalle hyötyä, koska ne tarjoavat sille pesimäpaikkoja.

Punarinta

ERITHACUS RUBECULA

puulajilahopuukehitysvaiheavainbiotooppi
haapa
haapa
1-5v
lehto
koivu
koivu
6-20v
harju
mänty
mänty
21-50v
kallio
kuusi
kuusi
51-100v
lähde
muut
muut
puro
suo
Olennainen menestystekijä
Aiheeseen liittyvät lajit & artikkelit