UPM Forest Life
UPM Forest Life
Polku
Elämän lähdeKasvua huomiseenSopeutumista muutoksiinPäättymätön kiertokulku
KarttaHakemisto
fi
EnglishSuomi
Polulle

Laulurastas

TURDUS PHILOMELOS

Vieritä sivua lukeaksesi lisää

Laulurastas

TURDUS PHILOMELOS

linnut

Laulurastas on pienikokoinen rastas, jonka selkäpuoli on harmaanruskea ja jonka vaaleassa rinnassa ja kyljissä on tummia pilkkuja. Laulurastaat ovat kaikkiruokaisia ja syövät niin marjoja, hyönteisiä kuin nilviäisiäkin.

Laulurastaan elinympäristöksi kelpaa niin havumetsä kuin sekametsäkin. Laulurastas pesii suuressa osassa Euraasiaa. Laji talvehtii Välimeren maissa. Laulurastaan pesä sijaitsee yleensä matalalla nuoressa kuusessa tai katajassa.

Laulurastas

TURDUS PHILOMELOS

puulajilahopuukehitysvaiheavainbiotooppi
haapa
haapa
1-5v
lehto
koivu
koivu
6-20v
harju
mänty
mänty
21-50v
kallio
kuusi
kuusi
51-100v
lähde
muut
muut
puro
suo
Olennainen menestystekijä
Aiheeseen liittyvät lajit & artikkelit